3

Nöroloji Uzmanı İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Nöroloji Uzmanı cancel
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.

Nöroloji Uzmanı İş İlanları

Türkiye, bünyesinde birçok sektörde istihdam alanı bulundurur. Bu sektörlerden birisi de nöroloji uzmanlığı. Nöroloji uzmanı,  beyin ve sinir sistemini etkileyen hastalıkların teşhis ve tedavisini gerçekleştiren tıp uzmanı olarak adlandırılır. Eğer hasta, beyin yada sinir sistemiyle bağlantılı sorunlar yaşıyorsa bir nöroloji uzmanına yönlendirilir. Örnek olarak nöbet, kafa karışıklığı, duyu değişiklikleri, baş ağrısı,  kas ve koordinasyon sorunları yada kafa travması gibi sorunlarda nöroloji alanına başvurmak gerekir. Ülkemizin  her bölgesinde nöroloji uzmanı olarak çalışan adaylara geniş ölçüde rastlanır. Türkiye geniş nüfusa sahip olduğundan dolayı pek çok alanda iş imkanı mevcut. Sen de sana  uygun iş ilanlarına ulaşmak için Kariyer.net’ten nöroloji uzmanı iş ilanları sayfasını ziyaret edebilirsin.  

Nöroloji Uzmanının Görev ve Sorumlulukları

Hastanelerde veya bazı sağlık kuruluşlarında çalışma imkanı bulunan nöroloji uzmanının bazı görev ve sorumlulukları bulunur. Öncelikle hastanın öyküsünü dinlemek ve nörolojik testler yardımıyla rahatsızlığı teşhis etmek ile görevlidirler. Hastaları; koordinasyon,  refleks, duyu, dil becerileri, bilişsel yetenek ve zihinsel durum gibi alanların fonksiyonel durumu hakkında bilgi edinerek üzerinde inceleme yaparlar. Diğer yandan tedavi yöntemini belirleyerek hastayı bilgilendirirler. Ameliyat gerektiren durumlarda ise hastayı ilgili cerrahi uzmana yönlendirme yaparlar. Nörolojik muayene bulguları, tedavi planları veya sonuçlarını içeren bilgileri kayıt altına almak da nöroloji uzmanlarının diğer bir görevi. Bu alanda çalışmak isteyen adaylar Kariyer.net’in nöroloji uzmanı arayan hastaneler sayfasındaki iş ilanlarını inceleyerek iş imkanına sahip olabilirler. 

Nöroloji Uzmanı Olmak İçin Gereken Eğitimler

Türkiye'nin herhangi bir ilinde nöroloji uzmanı olmak isteyen adaylar için bazı belirlenen eğitimler bulunur. 

  • Adayların bu alanda çalışması için belirlenen eğitimlere sahip olmaları gerekir. Adaylarda bulunması gereken eğitimler iş ilanlarını yayınlayan firma veya kuruluşlar tarafından belirlenir. Öncelikle adayların 6 yıllık eğitim veren tıp fakültesinden lisans derecesi ile mezun olmaları gerekir. 
  • Öte yandan tıpta uzmanlık eğitimi giriş sınavında belirli bir başarı elde etmiş olmak gerekir. 
  • Bunun dışında nöroloji anabilim dalı ihtisas süresini tamamlamak ve mesleki unvana sahip olmak gerekir. 

Sen de bu alanda çalışmak istersen sana uygun kriterlerdeki iş ilanlarını Kariyer.net'ten güncel nöroloji uzmanı iş ilanları sayfasını listeleyerek inceleyebilirsin. 

Nöroloji uzmanında bulunması gereken özellikler neler?

Nöroloji uzmanı olarak çalışmak isteyen adayların bu mesleği icra edebilmeleri için bazı özelliklere sahip olması gerekir. Bu özelliklerden bahsedecek olursak; öncelikle adayların hastalara karşı empatik bir tutum sergilemeleri gerekir. Öte yandan ekip çalışması ve yönetimini sağlanabilmesi gerekir. Adayların sözlü ve yazılı iletişim becerilerinin gelişmiş olması gerekir. Aynı zamanda adayların analitik düşünme yönü kuvvetli olmalı. Bu alanda çalışmak isteyen adaylar nöroloji uzmanı arayan firmalar sayfasından uygun kriterlerdeki iş ilanlarına ulaşabilirler.

Nöroloji uzmanları ne kadar maaş alır?

Nöroloji uzmanı pozisyonunda çalışan adayların aldıkları maaş konusunda net bir bilgiye ulaşmak mümkün değil.  Bu durum firmadan firmaya değişkenlik gösterir. Bu pozisyonda çalışan adayların kariyerlerinde ilerledikçe çalıştıkları pozisyonlar ve aldıkları maaşlarda artış gözlemlenir. Sen de bu alanda detaylı bilgiye sahip olmak için Kariyer.net’i ziyaret edebilirsin. 

Nöroloji uzmanı ne iş yapar?

Nöroloji uzmanı iş ilanları bay ya da kadın genel olarak beyin, beyin sapı, omurilik ve çevresel sinir sistemiyle kasların hastalıklarını inceleyen, teşhis ve cerrahi dışındaki tedavi uygulamalarını yapan kişiler olarak adlandırılır. Aynı zamanda nörolojik muayene bulgularını ve tedavi planlarını içeren bilgileri kayıt altına alırlar. 

Nöroloji uzmanı iş ilanlarına nasıl ulaşabilirim?

Nöroloji uzmanı iş ilanlarına ulaşmak oldukça kolay ve hızlı. Yapman gereken sadece Kariyer.net'i ziyaret ederek sana uygun pozisyonlardaki iş ilanlarını incelemek. Aynı zamanda nöroloji uzmanı iş ilanları bayan ya da erkek olarak yayınlanmış güncel  iş ilanlarına Kariyer.net'ten ulaşabilirsin. 

Sıkça Sorulan Sorular

Nöroloji uzmanı hangi hastalıklara bakar?

Nöroloji uzmanı beyin ve sinir sistemini etkileyen, tetikleyen çeşitli rahatsızlıkları inceler. Bu araştırmaların ardından farklı tespitlerde bulunur. Elde edilen tespitler doğrultusunda çeşitli tedavi süreçleri uygulanır. Aynı zamanda tıp öğrencilerine ve personele eğitim verme sorumluluğu da nöroloji uzmanlarının sorumluluğundadır. Beyin hastalıklarında, gerçekleşen beyin ölümlerinde nasıl bir yaklaşım içinde olunması gerektiği ve izlenmesi gereken yolları iyi bilmek gerekir. Bu alanda teknik bilginin yanında deneyime sahip olmak ve çeşitli hasta öykülerine tanık olmak daha fazla veri ile karşılaşmak demektir. Bu durumda artan denayim sahada seni daha başarılı kılar.

Nöroloji uzmanı nasıl olunur?

Nöroloji uzmanı olmak istiyorsan 6 yıl devam eden Tıp Fakültelerinden başarı ile mezun olman gerekir. Bu lisans programını tamamladıktan sonra, TUS adı verilen Tıpta Uzmanlık Sınavını başarı ile geçmen gerekir. Her bölüm için belli puanlar belirlenir. Nöroloji Anabilim Dalı'nı kazandıktan sonra 4 yıl süren eğitimi de başarı ile tamamlaman gerekir. Bu ihtisas süresini tamamladıktan sonra mesleki unvanına kavuşabilirsin. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışmaya hak kazanırsın.

Nöroloji uzmanı çalışma şartları nasıldır?

Söz konusu hasta olduğu için her beyin hastalığının farklı etmenlerden oluştuğu bilindiği için çalışma yoğunluğu oldukça fazladır. Beyin sinir sistemine etki eden faktörlerin araştırılması, tek tek incelenmesi ve elde edien verilerin değerlendirmeye alınması farklı departmaların işbirliği ile gerçekleşir. Elbette bu uzun, yorucu ve dikkat gerektiren süreçte seni farklı tempola yoğunluklar ve yorgunluklar bekleyebilir. Her araştırmanın farklı sonucu ve dolayısıyla farklı bir tedavi yöntemi gerekli olabilir. Çalışma şartlarını da bu unsurlar büyük ölçüde belirler. Ayrıca kurum ya da kuruluşun sana sunmuş olduğu mesai saatleri, yoğunluklar bulunduğun bölgeye göre de değişiklik gösterebilir.

Nöroloji uzmanı olmak için hangi eğitimler tamamlanmalıdır?

Öncelikle 6 yıllık tıp eğitimini başarı ile tamamlaman gerekir. Bu altı yıllık eğitim lisasn programı dahilindedir. Başarı ile tamamladığın tıp eğitiminin ardından TUS adı ile bilinen Tıp Uzmanlık Sınavına girmen gerekir. Bu sınav başarı puanın seni çeşitli alanlara yönlendirir. Nöroloji Anabilim Dalı'na girmeye hak kazandığında 4 yıllık eğitim hayatına başlarsın. Bu 4 yıllık eğitim hayatının ardından mesleki unvanına kavuşabilirsin. Ayrıca kendini geliştirmek ve farklı deneyimler edinmek adına çeşitli eğitimlere, seminerlere ve kurslara da katılabilirsin. Beyin ve sinir sistemine etki eden tüm unsurları çeşitli araştırmalar ve deneyimlerin ardından daha kolay tespit edebileceğini bilmen gerekir.

notifications İş Alarmı kur