keyboard_arrow_down
72

Kalıp Ustası İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Sıralama Önerilen

Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

Kalıp Ustası cancel
Sab Otomotiv Yedek Parça Metal Makina San.ve Tic.A.Ş.
Kalıp Tasarım Teknikeri
Sab Otomotiv Yedek Parça Metal Makina San.ve Tic.A.Ş.
Konya İş Yerinde
Tam zamanlı
1 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
ŞEN-ER KAUÇUK SİLİKON PLASTİK OTOMOTİV SAN.TİC.LTD.Ş
Kalıphane Ustası
ŞEN-ER KAUÇUK SİLİKON PLASTİK OTOMOTİV SAN.TİC.LTD.Ş
Bursa İş Yerinde
Tam zamanlı
2 gün
GKN SİNTER İSTANBUL METAL SAN.VE TİC.A.Ş.
Kalıphane Elemanı
GKN SİNTER İSTANBUL METAL SAN.VE TİC.A.Ş.
İstanbul(Avr.) İş Yerinde
Tam zamanlı
2 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
OPSAN ORİJİNAL SAC PARÇA SAN.VE TİC.A.Ş.
Kalıp Bakım Elemanı
OPSAN ORİJİNAL SAC PARÇA SAN.VE TİC.A.Ş.
Kocaeli İş Yerinde
Tam zamanlı
8 gün
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 2 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

Kalıp Ustası İş İlanları

İnşaat sektörünün önemli pozisyonlarından biri kalıp ustaları. Beton dökümü ve şekillendirme süreci için uygun kalıpları hazırlayan ustalar, farklı şehirlerde çalışabilir. Büyük ve küçük ölçekli inşaat firmalarında tam zamanlı ve yarı zamanlı olacak şekilde kalıp ustası unvanıyla mesleğini icra edebilirsin. Ustalar, betonu şekillendirmek için metal, plastik ve ahşap gibi farklı malzemeleri kullanır. Bu malzemelerle farklı şekiller için kalıp oluşturan kalıp ustalarının çalışma alanı oldukça çeşitli. Kalıp ustası iş ilanları farklı şehirlerde yer alan firmalar tarafından yayınlanır. İlanlarda adayların sahip olması gereken özellikleri belirtirler. Bu niteliklere sahip adaylar kalıp ustası arayanlar tarafından yayınlanan iş ilanlarına başvuru yaparak çalışmaya başlayabilirsin.

Kalıp Ustası Ne İş Yapar? (H2)

Plastik kalıp ustası iş ilanları inşaat sektöründe çalışmak isteyen adaylar için uygun meslekler arasında yer alır. Belirli bir mesleki bilgiye ve deneyime sahip kalıp ustaları, inşaat firmalarında beton şekillendirmek için kalıp hazırlar. Kalıp ustalarının görevleri şöyle: 

  • İnşaatı yapılan yapının proje ve diğer şartnamelerini incelemek,
  • Kalıp için kullanılacak malzeme seçimini yapmak, 
  • Beton harcını betona, kalıba dökmek, 
  • Aks ve ip iskelesini kurmak, 
  • Kalıplar için hazır levhalar veya ihtiyaca uygun parça tasarımı yapmak. 

Kalıp ustaları, görev aldıkları süre boyunca inşaat sahasında betonu şekillendirecek ve projeye uygun ilerleme süreçlerinde rol alır. Adayların mesleki anlamda eğitim alması ve deneyime sahip olması aranan özellikler arasında yer alır.

Kalıp Ustasının Nitelikleri (H2)

Kalıp ustası arayan firmalar, başvuru yapan adayların belirli özelliklere ve yeteneklere sahip olmasını bekler. Kalıp ustası olmak isteyen kişilerin mesleki alanda eğitim almış olması ve tecrübe kazanmış olması gerekir. Başvuru yapacak adayların en az ilkokul mezunu olması gerekir. Usta çırak ilişkisi ile gelişen bu meslek dalında adaylar öncelikle çırak olarak çalışır. 19 yaşını geçmeyen ilkokul mezunları çırak olarak usta yanında çalışır ve işin inceliklerini öğrenmeye başlar. Ayrıca, adayların çalışmalarını engelleyecek fiziki engellerinin olmaması gerekir. Çıraklık sürecini tamamlayan ustalar, güncel kalıp ustası iş ilanları için başvuru yaparak çalışmaya başlayabilir.

Kalıp ustası nerelerde çalışır? (H3)

Kalıp ustası, betonu şekillendirmek için ahşap, metal ve plastik gibi farklı malzemeleri kullanarak kalıplar hazırlar. Bu pozisyonda çalışan personellerin belirli bir deneyime ve uzmanlığa sahip olması gerekir. Kalıp ustalarının çalışma alanı genellikle inşaat sektörü firmaları olur. Büyük ve küçük ölçekli inşaat firmalarında görev alan kalıp ustaları, işveren kurumlara göre tüm inşaat veya belirli bir kısım için kalıp hazırlığı yapar.

Kalıp ustası çalışma saatleri nasıl? (H3)

İnşaat firmalarında çalışan kalıp ustalarının çalışma saatleri işveren kurumlara göre değişir. Kalıp ustaları proje bazlı olarak çalışabilir. İnşaatın iş planına göre kalıp ustalarının iş yoğunluğu artabilir veya daha hafif geçebilir. Genel olarak kalıp ustaları günde 8 ile 10 saat aralığında, sahada ve üretim departmanlarında sorumluluklarına göre çalışır.

Kalıp ustası part time iş olanakları var mı? (H3)

Kalıp ustası olarak farklı çalışma türlerinde görev alabilirsin. Part time yani yarı zamanlı çalışma türü ile kalıp ustası olarak çalışabilirsin. Part time kalıp ustaları küçük ve orta ölçekli inşaat firmalarında görev alır. İş yoğunluğuna göre destek elemanı olarak veya küçük projelerin yapımında yarı zamanlı kalıp ustaları çalışabilir.

Kalıp ustası iş ilanlarına nasıl başvurabilirim? (H3)

Kalıp ustası olarak Türkiye’nin farklı şehirlerinde çalışabilirsin. Güncel iş olanaklarından haberdar olmak için kariyer.net’i kullanabilirsin. Kariyer.net üzerinden yaşadığın şehre göre kalıp ustası iş ilanı araması yaparak açık pozisyonları öğrenebilirsin. İlgini çeken ilanlara kariyer.net üzerinde oluşturduğun CV ile kolayca başvuru yapabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Kalıp ustası pozisyonu için hangi illerde istihdam sağlanır?

Kalıp ustası pozisyonu için Türkiye’nin doğusundan batısına kadar farklı adreslerde başvuru yapabilirsiniz. İnşaat ve sanayinin geliştiği İstanbul, Ankara, Kocaeli, İzmir gibi büyükşehirlerin dışında Burdur, Mersin, Uşak, Malatya gibi farklı şehirlerde çalışmak için başvuruda bulunabilirsin. Teknik resim becerin varsa üretim atölyeleri ve tasarım departmanlarında kalıp ustası olarak görev alabilirsin. Yeteneklerine ve aldığın eğitime göre metal, çelik gibi sanayiler için tasarımcı olarak çalışabilirsin. Kariyer.net üzerinden farklı şehirlerde açılan kalıp ustası iş ilanlarına kolayca başvuru yapabilirsin.

Kalıp ustası hangi çizim programlarını kullanabilmelidir?

Çelik, metal sanayi, otomotiv sektörü gibi farklı alanlarda çalışan kalıp ustalarının çeşitli çizim programlarını kullanabiliyor olması gerekir. Dijital yenilikleri yakından takip eden firmalarda çalışan hazırladıkları projeleri dijital kanallar üzerinden hazırlar. Kalıp ustası olarak çalışan kişiler, bilgisayar destekli kalıp tasarım programlarını kullanması gerekir. Autocad, CorelDraw gibi bilgisayar destekli tasarım programlarını kullanabilen adaylar, kalıp ustası pozisyonu için başvuru yapabilir. Kullanılan program çeşitlerinin işveren kurumla uygunluğu adayların işe kabul süreçlerinde etkili olur.

Kalıp ustası hangi sektörlerde çalışabilir?

Kalıp ustaları; beton dökmek ve betonu şekillendirmek için ahşap, metal ve plastik gibi malzemeler kullanarak kalıp hazırlar. Genellikle inşaat sektöründe ihtiyaç duyulan bu pozisyon için ilkokul mezunu olmak yeterlidir. Fabrikaların ve üretim atölyelerinde görev alan kalıp ustaları ise üretilen malzeme için tasarım yapar. Bilgisayar destekli kalıp programlarını kullanabilen teknik ressamlar kalıp ustası olarak görev alabilir. Türkiye’nin çeşitli ilçelerinde bulunan metal sanayi firmalarında kalıp ustası pozisyonu için başvuru yapabilirsin.

Kalıp ustalığı belgesi nasıl alınır?

Kalıp ustası belgesi olan kişiler, farklı firmalarda kalıp ustası olarak çalışabilir. Kalıp ustası belgesi almak istiyorsan bireysel olarak eşitli eğitim kurumlarına başvuru yapman gerekir. En az ilkokul mezunu olanlar, sertifika programlarına başvuru yaparak ustalık belgesi alabilir. Geçici Ustalık Yetki Belgesi almak için ise inşaat ustaları ve müteahhitten yazı alarak Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerine başvuru yapabilirsin. Ayrıca, halk eğitim merkezlerinde açılan bilgisayar destekli tasarım programlarına katılarak teknik ressam ve kalıp ustası unvanları ile iş başvurusu yapabilirsin.

notifications İş Alarmı kur